Ingrediënten

  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 20 asperges (2 st. p.p.)
  • Voor de mousseline van bier:
  • 10 cl bier (bij voorkeur Martin’s Pale Ale)
  • 2 eierdooiers
  • 125 g boter
  • mespuntje mosterd
  • Voor het bierschuim:
  • 2,5 dl bier
  • 1,2 g lecithine (of 1 eierdooier)
  • mespuntje mosterd

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze in gezouten water. Hiervoor gebruik je best een speciale verticale pan, zodat de koppen van de asperges boven het water uitsteken.
  2. Voor de mousseline van bier meng je in een pan het bier en de eierdooiers. Werk vervolgens op met gesmolten boter, op een zacht vuur. Dien meteen op of bewaar de bereiding in een sifonfles en warm net voor het opdienen nog even op (au bain-marie bij een temperatuur van 60 à 70 °C).
  3. Meng voor de bierschuim de ingrediënten (bier, lecithine of eierdooier, peper en zout) en dresseer deze op het bord net voor het opdienen. Schik de asperges op het bord, doe er de Hollandse garnalen en de mousseline over en werk af met het bierschuim.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.