Ingrediënten

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 1/4 komkommer
  • 16 kleine radijsjes
  • 32 blaadjes verse basilicum
  • 1 el (rijst)olie
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 16 tapasspiesjes

Bereiding

  1. Maak de haringfilets los van elkaar. Snijd elke filet in 8 blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  2. Snijd de helften in 16 mooie boogjes en halveer deze. Steek aan elk spiesje een boogje komkommer, een basilicumblaadje, een blokje haring, een radijsje en weer een blokje haring, basilicumblaadje en een boogje komkommer.
  3. Verwarm in een steelpan de olie met kerriepoeder tot het gaat geuren. Roer de yoghurt erdoor en breng het sausje op smaak met wat zout. Schep in elk glaasje een volle lepel van de kerriesaus en zet er twee haringspiesjes in.

Receptvideo

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.