Ingrediënten

  • 2 haringen, schoongemaakt
  • 8 dunne plakjes oude wijvenkoek of ontbijtkoek
  • 1 venkel
  • 1 el (rijst)olie
  • 1 el verse dille, fijngehakt + enkele toefjes
  • 1 el citroensap
  • 2 el Griekse yoghurt
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Snijd de plakjes koek diagonaal door en bestrijk ze dun met olie. Rooster de plakjes koek in een grillpan tot ze krokant zijn en laat ze afkoelen.
  2. Snijd de venkel in vieren en schaaf de parten in flinterdunne reepjes. Meng de venkel in een kom met dille, citroensap en een halve eetlepel olie. Voeg wat zout en versgemalen peper toe. Laat de salade minstens 15 minuten staan.
  3. Maak de haringfilets los en snijd elke filet in vier ruitvormige stukken. Schep op elk plakje koek wat venkelsalade en leg er een stukje haring op. Garneer met een klein schepje Griekse yoghurt en een toefje dille. Serveer de crostini's op een schaal.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.