Ingrediënten

  • 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 4 velletjes sushi nori
  • 50 g worteljulienne of geraspte wortel
  • 8 sprietjes bieslook
  • 4 bolletjes gekonfijte gemberbolletjes, fijngehakt
  • 4-6 el Japanse sojasaus
  • ½ el sesamolie
  • grof gemalen zwarte peper
  • sushimatje

Bereiding

  1. Maak de haringfilets los. Snijd de norivellen bij op de lengte van de haring. Leg een norivel op het sushimatje en leg vervolgens een haringfilet met de huidzijde op het norivel.
  2. Verdeel wat fijngehakte gember over de haringfilet en leg over de hele lengte van de haringfilet reepjes geraspte wortel met daarop 4 bieslooksprietjes. Leg hier weer een haringfilet op met de huidzijde aan de bovenkant en met de staartkant aan de andere kant.
  3. Rol met behulp van het sushimatje de nori met haring stevig op. Bevochtig de rand van het norivel met wat water en plak deze vast. Wikkel de rol in plastic folie. Maak zo nog drie rollen en bewaar ze minstens 1 uur in de koelkast.
  4. Snijd de rollen met een groot scherp mes elk in 4 stukken. Zet de sushi rechtop op een schaal.
  5. Meng de sojasaus en sesamolie met wat peper in een klein schaaltje en zet dit bij de sushi.

 

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.