Ingrediënten

  • 250 g harderfilet, in stukjes
  • 1 rol koelvers deeg voor hartige taart
  • 200 g boerenkool
  • 1 rode ui, in dunne plakken
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 rode biet, in blokjes
  • 7 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en rol het deeg met bakpapier uit in een grote quichevorm.
  2. Bak de uienringen met de balsamicoazijn in een koekenpan op laag vuur. Doe er 2 el water bij en laat ze 5 minuten zachtjes bakken.
  3. Verdeel de rode ui over de bodem van de quiche, houd wat uienringen apart voor bovenop.
  4. Schep de bieten en boerenkool in de vorm en verdeel de stukjes harderfilet over de vorm.
  5. Klop de eieren los met de melk, peper, zout en het paprikapoeder.
  6. Verdeel het eimengsel over de groenten en leg bovenop de resterende uienringen.
  7. Bak de quiche in ongeveer 50 minuten gaar.

Harder

In Nederland noemen vishandelaren de harder ook wel 'witte zalm'. Dit heeft te maken met de smaak: deze ligt tussen de zalm en zeebaars in.

Alles over Harder

Harder

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
101 kcal
/
422 kj
Vetten:
3.30 g.
Eiwitten:
19.20 g.