Ingrediënten

  • 2 hele zeebaarzen, schoongemaakt
  • 2 perssinaasappels
  • 1 teen knoflook, in dunne plakjes
  • 6-8 takjes dragon
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • 700 g krieltjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de vissen onder stromend koud water schoon en dep ze droog. Vul de buikholten met de helft van de plakjes sinaasappel, de knoflook en de dragon. Bestrooi de vissen rondom met peper.
  2. Verdeel de rest van de sinaasappel over de vissen en bind vast met een stuk keukentouw. Leg ze in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  3. Rooster de zeebaars in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar. Serveer de zeebaars met de krieltjes.

Lekker met een frisse salade.

Wijntip

Dit bijzondere gerecht van zeebaars met het pittige van citrus en een vleugje anijs van de dragon verdient een verfijnde wijn met spanning, bijvoorbeeld Riesling d'Alsace.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.