Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets van 150 g
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 el citroensap
  • ½ el pikante paprikapoeder
  • zwarte peper, versgemalen
  • 1 venkelknol, in flinterdunne reepjes
  • 8 zwarte olijven zonder pit, in plakjes
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 4 takjes met kleine trostomaten

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Meng de olijfolie met knoflook, citroensap, paprikapoeder en wat zout en peper naar smaak. Bestrijk de visfilets rondom met dit mengsel.
  2. Spreid 4 grote stukken aluminiumfolie uit en verdeel de venkelreepjes met de olijven en 1 eetlepel tijm over het midden van de stukken folie. Strooi er wat zout en peper over. Leg de visfilets op de venkel en strooi de rest van de tijm erover. Leg er een takje met trostomaatjes op.
  3. Vouw het folie omhoog en vouw het boven de vis tot pakketjes dicht.
  4. Leg de pakketjes op een gloeiende barbecue of in een warme oven van 200 °C en laat de vis en venkel in 12-15 minuten gaar worden.

Lekker met aardappelsalade.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.