Ingrediënten

  • 600 g tilapiafilet
  • zout en versgemalen peper
  • sap van 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 dikke prei, in dunne ringen
  • 300 g knolselderij, in blokjes
  • 300 g pompoen zonder schil, in blokjes
  • 4 el sesampasta (tahin)
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 2 el sesamzaad

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tilapiafilets in 8 gelijke stukken en wrijf ze in met zout, peper en 2 eetlepels citroensap.
  2. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de prei, knolselderij en pompoen in 2-3 minuten. Verdeel de groente in een lage ovenschaal of in vier kleine ovenschaaltjes en leg de stukken vis erop.
  3. Meng in een kommetje de sesampasta met de knoflook, peterselie, 2 eetlepels citroensap, 2-3 eetlepels water en wat zout en peper naar smaak. Schep de saus op de visfilets en strooi het sesamzaad erover.
  4. Schuif de schaal (of vier schaaltjes) in het midden van de oven en laat de vis in 30-35 minuten gaar worden en licht kleuren.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.