Ingrediënten

  • 4 rode ponen, schoongemaakt
  • 4 el olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 tomaten, in stukken
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el kappertjes
  • 50 g zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 1 el suiker
  • 100 ml witte wijn
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
  • zwarte peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm voor de caponata 2 el olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui al omscheppend 4-5 minuten. Roer de tomaten met een halve el paprikapoeder, de kappertjes, olijven, suiker en wijn erdoor.
  2. Breng de groenten aan de kook en laat ze 20 minuten heel zachtjes sudderen. Laat een deel van het vocht verdampen. Breng de caponata op smaak met zout en peper en laat de groenten afkoelen tot lauwwarm.
  3. Meng 2 el olijfolie met de rest van de paprikapoeder, rozemarijn en peper naar smaak en bestrijk de vissen hiermee. Rooster de ponen in een grillpan op matig hoog vuur in 10-12 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege met een spatel. Leg de ponen op borden en schep de caponata ernaast.

Lekker met notenrijst of stevige sneden vloerbrood.

Poon

De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.

Alles over Poon

Poon

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
118 kcal
/
494 kj
Vetten:
5.03 g.
Eiwitten:
17.02 g.