Ingrediënten

  • 250 g Hollandse garnalen
  • 4 zachte bloemtortilla’s van 25 cm
  • 2 el (roerbak) olie
  • 1 rijpe mango
  • 3 el mayonaise
  • ½ el kerriepoeder
  • 2 tomaten
  • 2 el bieslook
  • zwarte peper, versgemalen
  • ½ krop ijsbergsla, in flinterdunne reepjes
  • 4 ovenvaste schaaltjes, doorsnede 10 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrijk de tortilla’s aan beide kanten dun met olie. Druk elke tortilla in een schaaltje, zodat het mandjes worden. Zet de schaaltjes in de oven en bak de tortillamandjes in 10 minuten knapperig bruin. Neem de mandjes uit de schaaltjes en laat ze op een rooster afkoelen.
  2. Meng voor de kerriesaus de kerriepoeder door de mayonaise. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Pureer de helft van de plakken in de blender of keukenmachine en meng de kerriesaus erdoor. Snijd de overige plakken in kleine blokjes. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Schep in een kom de garnalen om met de mango- en tomaatblokjes en 1 eetlepel bieslook. Schep er 1 eetlepel van de saus door en breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Zet elk wrapmandje op een bord en verdeel de ijsbergsla erover. Schep de garnalencocktail in het midden op de sla. Schep de saus over de garnalencocktail en garneer met wat bieslook.

Tip

Dit gerecht is ook zeer geschikt als voorgerecht, maar dan als garnalencocktail voor 6 personen.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.