Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets met huid van 150 g
  • zout, versgemalen peper
  • 1 sneetje oud witbrood
  • 2 el pijnboompitten
  • 2 el parmezaanse
  • 4 el verse basilicum,
  • 1 el bieslook
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de ovengrill voor.
  2. Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar met de huidzijde op een bakplaat.
  3. Verkruimel het sneetje brood heel fijn (in de keukenmachine) en meng de pijnboompitten, kaas, basilicum en bieslook erdoor. Verdeel dit kruidenmengsel over de zeebaarsfilets en druppel de olijfolie erover.
  4. Schuif de vis 15 cm onder het hete grillelement. Laat de filets in 4-5 minuten mooi bruin en gaar worden.

Lekker met gebakken aardappelpartjes en ratatouille.

Zeebaars

Zeebaars is familie van de straalvinnige vissen uit de orde van baarsachtigen. Het is een solitaire roofvis gaat vooral in de schemering en 's nachts op jacht gaat.

Alles over Zeebaars

Zeebaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
120 kcal
/
503 kj
Vetten:
2.80 g.
Eiwitten:
23.50 g.