Ingrediënten

  • 600 g tongfilets
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 el citroensap
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 el kappertjes
  • mespuntje mosterd
  • zwarte peper, versgemalen
  • 100 ml kookroom
  • 50 g geraspte belegen kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in kleine stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het sjalotje en de champignons op hoog vuur al omscheppend bruin. Sprenkel het citroensap erover en schep de kappertjes en peterselie erdoor. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  3. Wrijf de tongfilets in met zout en peper. Schep op elke filet een lepel van het champignonmengsel en rol de filets op, begin aan de smalle kant. Zet de rolletjes rechtop naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de rest van het champignonmengsel rond en tussen de rolletjes en schenk de room over de rolletjes. Strooi de kaas erover. Laat de tongrolletjes in de oven in 20 minuten gaar worden. Lekker met groene tagliatelle en gebakken tomaatjes.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.