Ingrediënten

  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • 8 plakken rauwe ham
  • peper, versgemalen
  • 1 el verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Voor de salade:
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 el olijfolie – extra vierge
  • 1 el pesto of enkele blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden.
  2. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten.
  3. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal.
  4. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.