Ingrediënten

  • 250 g (diepvries) tijgergarnalen, ontdooid
  • 100 g sugarsnaps
  • 200 g broccoliroosjes
  • 3 bosuitjes, in stukken van 3 cm
  • 3 el roerbakolie
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1-2 el zoete chilisaus
  • 1 el sojasaus

Bereiding

  1. Kook de sugarsnaps en broccoli in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.
  2. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember tot het lekker gaat ruiken. Schep de sugarsnaps, broccoli en bosui erbij en roerbak 2 minuten. Voeg de garnalen toe en roerbak nog 2 minuten.
  4. Breng het gerecht op smaak met chilisaus en sojasaus en warm nog even door.

Lekker met pandanrijst.

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.