Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van 150 g
  • 4 el crème fraîche
  • 2 el fijngehakte Italiaanse kruiden
  • 25 g parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g panklare spinazie (vers of diepvries)
  • zout, peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bestrijk elke filet met een eetlepel crème fraîche en strooi de Italiaanse kruiden en de parmezaanse kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat de zalmfilets in ca. 5-8 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.
  2. Verhit intussen de olijfolie in een wok en pers de knoflook erboven uit. Roerbak de spinazie op hoog vuur in ca. 5 minuten beetgaar, laat het vocht verdampen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  3. Maak op vier borden een bedje van spinazie en leg de zalmfilets erop.

 

Tip

Lekker met tagliatelle met peterselie en citroen.

 

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.