Ingrediënten

  • 250 g kibbeling
  • 200 g broccoliroosjes
  • 1 rode ui
  • 3 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 stukje verse gember van 1 cm
  • 4 el olijfolie
  • 3 el sherry
  • 2-3 el (Japanse) sojasaus
  • 2 el verse koriander

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en schep de kibbeling erdoor. Verwarm de kibbeling al omscheppend ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de kibbeling in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm.
  3. Schenk weer 2 eetlepels olie in de wok. Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren. Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten op hoog vuur. Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 minuten. Schep de kibbeling en koriander erdoor en warm het gerecht nog ca. 1 minuut door.

Lekker met rijst.

Koolvis

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).

Alles over Koolvis

Koolvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
80 kcal
/
333 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
17.20 g.