Ingrediënten

  • 4 lekkerbekjes
  • 2 el olie
  • 2 eetlepels seroendeng of gemalen kokos
  • 1 limoen
  • 2 stevige appels
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels gember- of ananasjam
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 zakje geraspte wortel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Bestrijk de lekkerbekjes aan beide kanten met olie en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de seroendeng of kokos erover. Schuif de schaal in de oven en laat de lekkerbekjes in ongeveer 15 minuten warm en knapperig worden. Boen intussen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Snijd het bosuitje in ringetjes. Schep in een schaaltje de appel met bosui, jam, sambal, de geraspte limoenschil en 1 eetlepel limoensap door elkaar. Schep de rest van het limoensap door de geraspte wortel en verdeel de wortel over vier borden. Leg de lekkerbekjes op de wortel en schep de appelsalsa op de lekkerbekjes. Lekker met ciabatta brood.