Ingrediënten

  • 4 gerookte forelfilets
  • handje veldsla of fijne bladsla
  • 1 blikje tonijn op olie (van 185 g)
  • 5 gedroogde tomaten op olie
  • peper en zout, versgemalen
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • mespuntje cayennepeper
  • 2 el citroensap

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verdeel de sla over 2 borden. Leg daarop kruislings de forelfilets.
  2. Giet de tonijn af en laat goed uitlekken.
  3. Pureer de tonijn in een keukenmachine met de tomaten, peper en zout, knoflook, olijven, cayennepeper en citroensap tot een grove pasta.
  4. Schep wat van de tapenade in het midden van de forelfilets en serveer de rest er apart bij.

Lekker met knoflookcrostini: stokbrood gegrild met olijfolie waaraan geperste knoflook is toegevoegd.

 

Tip

vervang de gerookte forel eens door gerookte heilbot, gerookte zalm, of gerookte makreel.

Bron
Uit: kookboek 'Over Vis & Vis'

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.