Ingrediënten

  • 1 hele roodbaars van 400-500 g, zonder kop en buikholte schoongemaakt
  • 2 gedroogd chilipepertjes of ½ el chilipoeder
  • 1 grote gele paprika, in stukjes
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 15 g verse korianderblaadjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de paprika met de chilipepertjes, knoflook, oregano, komijn en versgemalen zwarte peper naar smaak in het kleine bakje van de keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprikapuree tot het meeste vocht verdampt is en een stevige puree overblijft. Breng de puree op smaak met zout.
  3. Bestrooi de buikholte van de roodbaars met zout en peper en schep er 1 eetlepel van de paprikapuree in. Wrijf de buitenkant van de vis in met citroensap, zout en peper.
  4. Leg 2 stukken bakpapier of aluminiumfolie kruislings over elkaar. Vet het folie in met wat olie. Leg de roodbaars erop en strijk de rest van het paprikamengsel erover uit. Strooi de koriander erover. Vouw het folie rond de vis omhoog en vouw het dicht tot een pakketje. Bak de vis in de oven in 25-35 minuten gaar.
  5. Leg het pakketje op een schaal en vouw het folie open.

Lekker met rijst, sperziebonen en komkommersalade.

Wijntip

De Caribisch gekruide roodbaars en een lichte, rode Spaanse Ribera del Duero is geen gebruikelijke combinatie maar wel één om verrukkelijk mee te verrassen.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Roodbaars

Roodbaars is een straalvinnig vis en behoort tot familie van de schorpioenvisachtigen. De laatste jaren is deze soort een belangrijke consumptievis geworden door zijn fijne smaak en stevige vlees.

Alles over Roodbaars

Roodbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
442 kj
Vetten:
3.60 g.
Eiwitten:
18.20 g.