Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 el Thaise vissaus
  • 1 el Thaise sojasaus
  • 1 ei
  • 2 el maïzena
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes en in reepjes
  • 4-5 el roerbakolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit. Hak de vis in heel kleine stukjes.
  2. Meng de vis in een kom met 1 eetlepel limoensap, limoenrasp, gember, vissaus, sojasaus, ei, maïzena en de helft van de bosui en rode peper.
  3. Vet een muffinvorm met holtes van 3-4 cm royaal in met roerbakolie en schep het vismengsel erin. Strooi de rest van de bosui en peperreepjes erover. Druppel er nog wat olie over en bak de viscakejes in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer de viscakejes lauwwarm op een blaadje sla.

Lekker met mangochutney of een dipsausje van sojasaus en limoensap.

Wijntip

Gember, sojasaus en rode peper geven de viscakjes een pikant, oosters accent. Een Zuid-Afrikaanse Viognier heeft exotische aroma's die daar verrassend bij aansluiten.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.