Ingrediënten

  • 200 g zeewolffilet
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
  • 100 g (verse) groene pesto
  • 4 tomaten, in plakjes
  • 4-5 el olijfolie extra vierge (met kruiden)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Snijd de zeewolffilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat.
  3. Bestrijk ze met pesto en leg de plakjes tomaat en zeewolf erop. Strooi er wat zout en peper over en sprenkel er wat kruidenolie over.
  4. Bak de taartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveer ze lauwwarm.

Wijntip

Drink bij deze kruidige vistaartjes van bladerdeeg een frisfruitige, droge rosé met body uit het Spaanse Utiel-Requena.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/