Ingrediënten

  • 4 zoute haringen, schoongemaakt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 3 el geraspte mierikswortel uit pot
  • 2 el verse dille, fijngehakt
  • ½ pak poffertjesmix
  • 400 ml melk
  • 1 ei
  • 3 el olijfolie
  • 1 snackkomkommer of ½ gewone komkommer, in plakjes
  • 25 g fijne rucola of veldsla

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Snijd de haringen in repen van 2-3 cm. Roer in een schaaltje de yoghurt met de mierikswortel en dille tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op het pak. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en schep met een juslepel 3 bergjes beslag in de pan. Bak de blini’s tot de bovenkant droog is, keer ze en bak ook de onderkant goudbruin. Bak zo nog 3 porties blini’s.
  3. Leg op vier borden een blini, schep er wat mierikswortelyoghurt op en verdeel de helft van de haring en komkommer erover. Maal er wat zwarte peper overheen. Leg er een blini op en schep hier weer wat mierikswortelyoghurt op en verdeel de rest van de haring en komkommer erover. Dek af met de laatste blini. Garneer met een flinke toef rucola of veldsla op de bovenste blini.
     

Tip

Vervang de haring eens door gerookte forel en de komkommer eventueel door worteljulienne.

Wijntip

Haring en mierikwortel vragen om een wijn met kracht. Een zilte, volle Fino sherry is de perfecte partner.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.