Ingrediënten

  • 4 makreelfilets
  • 1 komkommer
  • 4 el volle yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl gedroogde dille
  • 2 el olijfolie
  • 4 witte vloerbollen
  • 1 rode ui, in ringen
  • 4 blaadjes kropsla

Bereiding

  1. Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakjes. Klop een dressing van de yoghurt, de mayonaise, de dille en zout en peper naar smaak. Meng de dressing met de komkommer.
  2. Dep de makreelfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de makreelfilets in 2-3 min. per kant bruin en net gaar.
  3. Snijd de bollen open. Beleg de onderste helft van de broodjes met de sla, de uiringen, de makreelfilet en de komkommersalade. Leg de bovenste helften erop en steek er eventueel een prikker door.

Tip

Vervang voor een Griekse burger de kropsla door ijsbergsla en de komkommersalade door tzatziki. Geef er een tomatensalade met zwarte olijven bij.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/