Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 1 el appelazijn
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge (met kruiden)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen
  • 1 klein bietje schoongemaakt en in dunne reepjes
  • 1 kleine appel geschild en in dunne reepjes
  • 1 eetlepel verse munt in dunne reepjes

Bereiding

  1. 1. Snijd de haringen in dunne reepjes.
  2. 2. Klop in een schaal een dressing van de appelazijn, olijfolie, mosterd en zout en peper naar smaak. Schep de biet, appel en munt erdoor.
  3. 3. Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast ten minste 1 uur rusten.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.