Ingrediënten

  • 2 zoute haringen
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 10 radijsjes in plakjes
  • 2 bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 el verse basilicum fijngehakt
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen

Bereiding

  1. Snijd de haringen in dunne reepjes.
  2. Meng in een schaal de Griekse yoghurt met de radijsjes, bosui, basilicum en zout en peper naar smaak.
  3. Schep de reepjes haring erdoor en laat de salade in de koelkast ten minste 1 uur rusten.
Bron
Uit: kookboek 'Vis 1'

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.