Ingrediënten

  • 150 g gekookte mosselen
  • 75 g gorgonzola
  • ¾ dl droge witte wijn
  • 15 g verse basilicum
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen
  • 5 kerstomaatjes, gehalveerd

Bereiding

  1. Meng de gorgonzola met de wijn, de helft van de basilicum en zout en peper naar smaak met de staafmixer tot een dipsaus. Doe het sausje in een schaaltje.
  2. Steek aan ca. 10 cocktailprikkers een mossel, een klein blaadje basilicum, een half kerstomaatje en een mossel.
  3. Leg de spiesjes op een schaal en serveer de gorgonzoladip erbij.

Tip

Om dit gerecht te bereiden heb je het volgende nodig: staafmixer of keukenmachine en tien cocktailprikkers.

Wijntip

Probeer eens een lichtorde, fruitige Côtes du Roussillon bij de mosselen met gorgonzoladip.

Bron
Kookboek 'Vis 1'

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.