Ingrediënten

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 tomaat zonder zaadjes, in blokjes
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 eetlepels verse kervel fijngehakt
  • mespuntje mosterd
  • 8-10 borrelglaasjes
  • peper, versgemalen
  • 3 blaadjes eikenbladsla in stukken gescheurd
  • 2 el zure room
  • 1 el mayonaise
  • ½ eetlepel oude jenever of sherry

Bereiding

  1. Meng de tomatenblokjes in een kom met de garnalen, het citroensap, de kervel en zout en peper naar smaak.
  2. Leg in elk borrelglaasje een stukje eikenbladsla en schep de garnalencocktail erop.
  3. Roer de zure room, mayonaise, jenever en zout en peper naar smaak tot een sausje en schep dit op de cocktail.

 

Bron
uit: kookboek 'Vis 1'

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.