Ingrediënten

  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 grote komkommer geschild en in blokjes
  • 1 el bieslook, fijngeknipt
  • 150 g waterkers
  • ½ l koude visbouillon van 1 tablet
  • 3-4 el wodka
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen
  • hot peppersauce (Tabasco)

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Doe de komkommer met de bieslook en waterkers in de keukenmachine en meng alles tot een gladde puree. Meng de bouillon en 2-3 eetlepels wodka erdoor. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper. Laat de soep in de koelkast in minstens 1 uur door en door koud worden.
  2. Meng de garnalen met 1 eetlepel wodka en enkele druppels hot peppersauce. Schep de koude soep in vier diepe borden en maak in het midden een bergje van de garnalen.
  3. Deze soep kan snel gekoeld worden door hem een kwartiertje in de diepvries te zetten.

Tip

Ook lekker met reepjes gerookte zalm.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.