Ingrediënten

  • 400 g tilapiafilet, in repen van ca. 3 cm breed
  • 1 sinaasappel, sap en geraspte schil
  • 1 el chilipoeder
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 2 tl oregano
  • 3 el olijfolie
  • mespuntje mosterd
  • peper, versgemalen
  • 2 el bloem
  • ---
  • Voor de salade:
  • 1 avocado
  • 1/2 tl Dijonmosterd
  • 3 el (noten)olie
  • 75 g veldsla
  • 75 g rucola of waterkers
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de repen tilapia met dit mengsel en laat ze ca. 5 minuten liggen.
  2. Maak de salade: Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in dunne plakken en halveer ze. Roer in een kom 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, (noten)olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door.
  3. Wentel de repen tilapia luchtig door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan, bak de repen tilapia in ca. 5 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
  4. Verdeel de salade over vier wijde kommen en strooi de pijnboompitten erover. Leg de tilapiafilets erop.

Serveer met grove sneden volkorenbrood.

Tip

Vervang de tilapia door meervalfilet of tijgergarnalen.

Wijntip

Deze salade komt behalve fris ook vol en exotisch over. Een fruitige, sappige, Zuid-Afrikaanse Steen sluit daar prettig op aan.

Bron
Kookboek 'Vis 1'

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.