Ingrediënten

  • 1 gekookte kreeft, in reepjes
  • 8 rijstvellen
  • 1 komkommer, in smalle reepjes
  • 1 mango, in smalle reepjes
  • een handvol cashewnoten, grof gehakt
  • 60 g mihoen, gekookt
  • 1 avocado, in smalle partjes
  • 2 takjes munt, grof gehakt
  • 2 el chilisaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoen
  • extra: bakpapier

Bereiding

  1. Doe voor de dipsaus de chilisaus, vissaus en limoen bij elkaar en meng goed.
  2. Zet alle ingrediënten voor de springrolls klaar en zet een kom warm water klaar.
  3. Leg een snijplank op je werkblad met een vel bakpapier erop.
  4. Dompel een rijstvel kort onder in het warme water en leg het vel op je werkblad.
  5. Leg de ingrediënten op het rijstvel. Begin op 1/3e vanaf jezelf en verdeel de ingrediënten, behalve de kreeft, erover.
  6. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling en rol voorzichtig 1 slag op.
  7. Leg nu de kreeft erop en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan voorzichtig verder.
  8. Leg de springrolls met kreeft, mango en komkommer los van elkaar op het bakpapier zodat ze niet aan elkaar kleven. Serveer met de dipsaus.

Europese kreeft

Kreeft is een fantastisch culinair product en onze eigen Zeeuwse Oosterscheldekreeft wordt ook wel genoemd als een van de lekkerste ter wereld.

Alles over Europese kreeft

Europese kreeft

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
82 kcal
/
345 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
16.00 g.