Ingrediënten

  • 600 gr zeeduivel, in 4 kleine moten
  • 700 gr opbakaardappeltjes
  • 1 rode ui (smalle partjes)
  • 2 courgettes, in plakken gesneden
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 teen knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 el tomaten tapenade
  • 4 plakken Parmaham
  • 250 gr kleine tomaatjes
  • Handvol basilicum blaadjes, gescheurd
  • (olijf)olie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C (Hete lucht 200 °C).
  2. Verdeel de aardappelen, rode ui, courgette, paprika en knoflook over een grote ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  3. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de aardappelen en groenten in ongeveer 30 minuten gaar.
  4. Bestrijk alle 4 de moten zeeduivel met 1 el tomatentapenade en wikkel ze in een plak Parmaham.
  5. Leg de zeeduivel met de tomaatjes bij de aardappelen en groenten en bak de zeeduivel in 15 minuten gaar.
  6. Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de basilicumblaadjes erover, serveer direct.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.