Ingrediënten

  • 500 g zeeduivelfilet
  • 1 citroen, uitgeperst
  • mespuntje mosterd
  • ½ tl paprikapoeder
  • 250 g eiermie
  • 2 el olie
  • Voor de korianderpesto :
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • klein bosje koriander, fijngehakt
  • 25 g pijnbnoompitten
  • 75 g parmezaanse kaas, (vers)geraspt
  • ca. ½ dl olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder.
  2. Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en Parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij.
  3. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe.
  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin.
  5. Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.

Benodigdheden: staafmixer of keukenmachine.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.