Ingrediënten

  • 500 g Roze garnalen, of andere naar keuze
  • 1 wit casinobrood, ongesneden
  • 1 biologische sinaasappel
  • 1 citroen of limoen
  • 1 avocado
  • 1 komkommer
  • 2 bosuitjes
  • 75 g rucola sla
  • 1 bakje tuinkers
  • Dressing:
  • 4 el magere yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 theelepel citroensap
  • 1,5 eetlepel rasp van de sinaasappel en citroen
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theelepel milde paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het casinobrood in 6 gelijke stukken, snijd met een mesje op ongeveer 1 cm van de rand rondom het brood in.
  2. Haal het binnenste van het brood eruit maar zorg dat er een bodem in blijft. Laat de garnalen op kamertemperatuur komen.
  3. Was de schil van de sinaasappel en citroen goed af, rasp de schil eraf. Schil de avocado, haal de pit eruit, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, besprenkel ze met wat citroensap. Was de komkommer, halveer deze in de lengte, haal dan de zaadjes er met een lepel uit. Snijd vervolgens de komkommer ook in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen. Snijd de schil ruim van de sinaasappel af, snijd de partjes los en snijd deze in kleine stukjes. Doe de garnalen in een grote schaal samen met alle gesneden groenten en de rucola, schenk de dressing erover en schep alles goed door.
  5. Verwarm de broodschuitjes in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 5 minuten lauwwarm en krokant of bak ze in de koekenpan. Vul de broodschuitjes met de garnalensalade, garneer met wat tuinkers en sinaasappel en citroenrasp.

Roze garnaal

De roze garnaal is een kleine gepelde warmwatergarnaal en behoort tot de familie van Penaeidae garnalen.

Alles over Roze garnaal

Roze garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
98 kcal
/
410 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
20.00 g.