Ingrediënten

  • 600 g zeewolf filets
  • versgemalen peper en zeezout
  • 1 bosje bieslook
  • 1 bosje platte peterselie
  • 6 el bloem
  • 1 ei
  • 200 g cornflakes (niet gezoet)
  • zonnebloemolie
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 3 zoetzure augurken
  • 1 tl kappertjes
  • ½ bosje verse dille

Bereiding

  1. Dep de visfilets droog met keukenpapier en kruid ze met peper en zout naar smaak.
  2. Hak de bieslook en peterselie heel fijn, meng 2 eetlepels van ieder kruid door de bloem en doe het in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los met een eetlepel water. Verkruimel de cornflakes nog iets fijner in een derde bord.
  3. Paneer de vis door ze eerst door de ‘gekruide’ bloem te wentelen, vervolgens door het losgeklopte ei en tenslotte door de cornflakes.
  4. Verwarm zoveel olie in een diepe koekenpan zodat de bodem ven de pan bedekt is, en bak hierin de vis tot het ‘jasje’ snel krokant en bruin is. Leg ze vervolgens op een schaal in een voorverwarmde oven van 120 °C gedurende 8 minuten om verder te garen.
  5. Maak het sausje door de mayonaise te mengen met de yoghurt. Hak de augurken, de kappertjes en de dille heel fijn. Roer dit door het mayonaise/yoghurtmengsel en maak dit op smaak met versgemalen peper en zout.

Tip

  • Voor een ander krokant jasje dan cornflakes kun je ook sesamzaadjes door paneermeel roeren. Of gebruik verkruimelde beschuiten.
  • Prima ook als snack te serveren. Snijd dan de vis in lange repen en paneer ze op dezelfde manier, bak ze als vispatat.

Zeewolf

De zeewolf is een vis uit de familie van de zeewolven en de grote orde van de baarsachtigen.

Alles over Zeewolf

Zeewolf

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/