Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalmsnippers
  • 75 g boter
  • 1,5 dl water
  • mespuntje mosterd
  • 85 g bloem
  • 3 eieren
  • 1,5 dl creme fraiche
  • verse dille
  • versgemalen peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Breng het water, samen met de boter en een mespuntje zout op een laag vuur aan de kook.
    Weeg intussen de bloem af. Doe de bloem er in één keer bij zodra het water kookt en de boter gesmolten is. Blijf goed roeren tot na ongeveer 3 minuten een glanzende deegbal ontstaat. Haal van het vuur en roer de eieren er één voor één door.
  3. Maak met 2 lepeltjes kleine soesjes op een ingevette bakplaat. Bak ze in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
  4. Klop intussen de crème
    fraîche lobbig met wat versgemalen peper. Snijd de zalmsnippers en 1 eetlepel dille fijn. Meng deze door de lobbige crème fraîche .
  5. Snijd de afgekoelde soesjes open en vul ze met de zalm-crème.

 

Tip:

Ook lekker met andere gerookte vissoorten zoals bijvoorbeeld paling.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.