Ingrediënten

  • 400 g zwaardvis
  • 3 el viskruiden
  • versgemalen peper
  • bloem
  • zonnebloem olie
  • 4 el halfvolle mayonaise
  • 3 el yoghurt
  • bosje verse dille
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 el honing

Bereiding

  1. Snijd de zwaardvis in lange repen van 1 cm breed en maximaal 5 cm lang, kruid ze met de viskruiden en versgemalen peper. Wentel ze door de bloem.
  2. Bak de visreepjes in een koekenpan in wat olie gedurende 6 minuten al omscheppend gaar. Houd ze warm in een voorverwarmde oven van 100°C.
  3. Maak intussen de romige dillesaus. Hak de dille fijn en meng hiervan 2 eetlepels door de overige ingrediënten voor de saus. Maak eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Serveer de gebakken zwaardvis met de saus apart.

Zwaardvis

Zwaardvis is een grote migrerende roofvis die in alle oceanen voorkomt. Kenmerkend is de extreem lange bovenkaak in de vorm van een zwaard, waar hij zijn naam aan te danken heeft.

Alles over Zwaardvis

Zwaardvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
119 kcal
/
498 kj
Vetten:
4.50 g.
Eiwitten:
19.50 g.