Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 ansjovisfilets
  • 3 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 6 el olijfolie
  • 75 g oudbakken wit broodkruim
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el mayonaise
  • 2 el crème fraîche
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de kabeljauw af en dep deze droog.
  3. Hak de ansjovisfilets met de peterselie en een gepeld teentje knoflook zeer fijn. Voeg citroenrasp, citroensap en peper toe en roer alles met 3 eetlepels olijfolie tot een pasta.
  4. Leg de kabeljauwmoten naast elkaar in een licht ingevette ovenschaal en bestrijk ze met de ansjovispasta. Bestrooi ze met fijngemaakt broodkruim en sprenkel de rest van de olijfolie erover. Zet de kabeljauw 20-25 minuten in het midden van de oven totdat de broodkruimels goudbruin zijn.
  5. Maak intussen de aïoli door de gepelde knoflookteentjes te mengen met de mayonaise, crème fraîche peper en zout. Serveer de knoflook mayonaise bij de gegratineerde kabeljauw.

Lekker met een tomatensalade.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.