Ingrediënten

  • 500 g zeeduivel filet
  • zeezout en peper, versgemalen
  • versgemalen peper
  • 1 el koekkruiden
  • 1 dl droge sherry of andere droge witte wijn
  • 1 biologische sinaasappel of limoen
  • 4 el olie
  • 20 grote prikkers
  • Moorse dipsaus:
  • 250 g tomaatblokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl kaneel
  • 2 el zwarte olijven
  • 3 el kappertjes
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 dl extra vergine olijfolie
  • 2 el droge sherry of witte wijn

Bereiding

  1. Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes.
  2. Maak een marinade van de droge sherry met olijfolie, koekkruiden, peper en zeezout. Rasp de schil van de sinaasappel of limoen, doe 1 el rasp en 1 el limoensap in de marinade. Marineer hier in de visblokjes minimaal 5 minuten en rijg ze dan aan de stokjes.
  3. Meng voor de Moorse dipsaus alle ingrediënten door elkaar en zet het geheel koel weg.
  4. Grill de spiesjes op een hete grillplaat of in een grillpan, serveer met de Moorse dipsaus en boerenbrood met wat olijfolie.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.