Ingrediënten

  • 1 zakje Tuna with a twist (met french dressing), à 85 g
  • 1 zakje Tuna with a twist (met ovendried tomato), à 85 g
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 bos peterselie (4 el peterselie)
  • 4 kleine eieren
  • 1 citroen, in parten
  • filodeeg

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de eieren hard, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze fijn.
  3. Laat de plakjes filodeeg ontdooien.
  4. Hak de uien en peterselie fijn.
  5. Verhit de olijfolie en bak de uien 5 minuten zachtjes. Meng de eieren en peterselie met de uien en verdeel het mengsel over twee kommen.
  6. Meng de tonijn met French dressing door het ene mengsel en de tonijn met ovengedroogde tomaat door het andere mengsel.
  7. Halveer de filodeegvellen horizontaal en leg ze op elkaar tussen een vochtige doek (zo drogen ze niet uit). Leg op elke deeghelft 1½ eetlepel vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op tot sigaartjes. Bestrijk ze met olijfolie en leg op de bakplaat.
  8. Bak de sigaartjes in 8-10 minuten in het midden van de oven goudbruin. Serveer met een pittige tomatensaus of tomatentapenade.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.