Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 200 g risottorijst
  • 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 blik tomaatblokjes (400 gram)
  • 300 ml kippenouillon
  • 200 gram chorizo, in blokjes
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 150 gram doperwten
  • 1 blik tonijnstukken met groenten 185 gram
  • 150 gram cocktailgarnalen
  • peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en rode peper en bak ze in een hapjespan 3 minuten in de olie tot de ui zacht is. Bak de rijst mee tot deze glazig is. Voeg kurkuma, paprikapoeder en knoflook toe. Meng de tomaatblokjes met de bouillon en roer bij de rijst, deze moet net goed onderstaan. Breng op smaak met zout en peper. Kook afgedekt op laag vuur in 20 minuten gaar. Schep na 15 minuten de chorizo, paprika, doperwten, tonijnstukjes met groente en garnalen erdoor. Laat meegaren en serveer.




















Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.