Ingrediënten

  • 400 g gerookte zalm
  • 3 kleine eieren
  • 2 Tasty Tom tomaten
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kappertjes
  • 2 el bieslook
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Halveer de tomaatjes en verwijder het vocht met de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes.
  2. Snijd ook de zalm in heel kleine stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er ½ eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Meng in een kom de geraspte citroenschil met 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak. Schep de blokjes zalm en tomaat erdoor.
  3. Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie, kappertjes, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Zet op een bord een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede en vul deze met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog. Maak zo nog drie zalm taartjes.
  4. Leg de partjes ei eromheen en schep de dressing ertussen.

Lekker met geroosterde sneetjes bruin stokbrood.

Tip: vervang de kappertjes door kleine blokjes augurk.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.