Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 3 verse rode pepers zonder zaad, fijngehakt
  • 6 stengels citroengras, buitenste schil afgepeld en fijngehakt
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 grote bos korianderstelen, fijngehakt, bladeren gebruiken bij het serveren
  • 100 g verse gember, geschild en fijngehakt
  • 10 limoenblaadjes
  • 3 limoenen, uitgeperst
  • 1 dl sesamolie zonder kleur
  • 10 cl vissaus (Nam Pla)

Bereiding

  1. Laat de mosselen stuk voor stuk door uw vingers gaan en kijk of ze stevig dicht zitten.
  2. Doe de olie in de wok en verwarm deze. Voeg pepers, knoflook, citroengras, gember, korianderstelen en limoenblad toe en bak dit even aan. Voeg vervolgens het limoensap en dan de vissaus toe, daarna de mosselen. Zet het vuur hoog met het deksel op de pan. Schud de mosselen drie tot vier keer om.
  3. Serveer ze met veel korianderblad.

Tip

Het kookvocht dat overblijft is een mooie basis voor een Tom Yam, een Thaise soep. Voeg kokosmelk toe en varieer met blokjes tomaat, garnalen, blokjes courgette en natuurlijk overgebleven mosselen.

Bron
Mosselglossy

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.