Ingrediënten

  • 1 kilo krabpoten
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 5 el fijngehakte bladpeterselie
  • 4 el olijfolie

Bereiding

  1. Kraak de krabpoten met de achterkant van een koksmes op verschillende plaatsen stuk zodat de warmte sneller bij het krabvlees kan komen.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan, bak de krabpoten op matig vuur. Schep ze regelmatig om. Voeg na 10 minuten de rode peper en de knoflook toe, evenals de resterende olie. Bak tot de knoflookplakjes goudgeel zijn, schep alles steeds goed om.
  3. Strooi de peterselie erover, schep de krabbenpoten op een grote serveerschaal en zet die in het midden op tafel.

Tip

Zet een kommetje met warm water naast elk bord en leg er een stukje citroen naast. Zo kun je de citroen eerst over je krab uitknijpen en vervolgens in het
kommetje doen om er je vingers mee schoon te maken.

Bron
“Hollandse Kramen”, van Yolanda van der Jagt

Krab

Krab behoort tot de kreeftachtigen. Ze hebben in tegenstelling tot andere kreeftachtigen geen staart en hebben een kenmerkend afgeplat lichaamsschild. In Europa is de Noordzeekrab een ware delicatesse.

Alles over Krab

Krab

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
354 kj
Vetten:
1.40 g.
Eiwitten:
17.00 g.