Ingrediënten

  • 4 zeeduivelfilets van 150 g
  • sap en rasp van ½ sinaasappel
  • 4 el pastis of droge vermout
  • 2 stevige preien
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 tl gemalen komijn (Djinten)
  • ½ el balsamicoazijn

Ook te bereiden met…

Bereidingswijze

  1. Wrijf de stukken vis royaal in met zout, peper en sinaasappelrasp en besprenkel ze met de pastis. Laat de vis 15 minuten liggen. Maak de preien schoon, snijd ze in dunne ringetjes. Was de preiringetjes in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
  2. Leg de stukken vis in het stoommandje en hang dit boven een pan met een bodem kokend water. Stoom de vis afgedekt in 8-10 minuten net aan gaar.
  3. Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de preiringetjes in 2-3 minuten beetgaar. Bak de knoflook en komijn heel even mee. Schenk de balsamicoazijn en het sinaasappelsap erbij en laat het vocht op hoog vuur al omscheppend verdampen. Breng de prei op smaak met zout en peper.
  4. Schep wat gesmoorde prei op warme borden en leg de gestoomde zeeduivelfilets erop. Garneer eventueel met een takje geroosterde kerstomaatjes.

Geroosterde kerstomaatjes: leg kerstomaatjes aan trosjes in een bakblik en strooi er wat zeezout en peper over. Besprenkel de tomaatjes met wat olijfolie en schuif ze 10 cm onder een hete grill. Rooster ze 3-4 minuten tot de velletjes openbarsten.

 

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.