Ingrediënten

  • 250 g tonijnsteak
  • 3 el olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 rode of gele paprika’s, in stukjes
  • 200 g kruimige aardappel, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ el milde paprikapoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden (vers of diepvries), gehakt
  • 1 l courtbouillon of kruidenbouillon
  • zeezout en peper, versgemalen
  • (citroen)peper, versgemalen
  • 2 takjes verse basilicum

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardappel, knoflook en paprikapoeder erdoor en bak alles 4-6 minuten op een lage stand. Schep de Italiaanse kruiden erdoor en schenk de bouillon erbij. Breng dit aan de kook en kook de soep in 10-15 minuten zachtjes gaar.
  2. Snijd de tonijn intussen in plakjes van 1 cm dik, bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze in een gloeiend hete grillpan in 1-2 minuten mooi bruin, ze hoeven niet gaar te zijn. Bestrooi ze met zeezout en versgemalen citroenpeper.
  3. Pureer de paprikasoep met een staafmixer tot hij mooi glad gebonden is en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de soep in diepe borden en maak in het midden een stapeltje van tonijnplakjes en basilicumblaadjes.
  4. Schep in het midden van de soep eerst een flinke lepel Griekse yoghurt of zure room en leg de plakjes tonijn daarop.

Wijntip

Koele (12 °C) Beaujolais Villages verfrist en heeft tegelijkertijd voldoende body voor deze kruidige vissoep.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.