Ingrediënten

  • 150 g grote garnalen of tijgergarnalen, gepeld
  • 200 g gekookte mosselen
  • 200 g peultjes of sugarsnaps
  • 150 g (basmati) rijst
  • 1 tl kurkuma (koenjit)
  • 2 el roerbakolie
  • ½ komkommer met schil, in blokjes
  • 2 bosuitjes, in schuine stukjes van 3 cm
  • peper en zout, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de peultjes 2 minuten en sugarsnaps 4 minuten. Spoel ze in een zeef af onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Kook de rijst in water met zout en kurkuma volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een wok. Voeg de peultjes of sugarsnaps, de komkommer en bosuitjes toe en roerbak 4 minuten. Schep de garnalen en mosselen erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Serveer het gerecht met de gele rijst.

Tip

Vervang kurkuma door saffraan en maak het gerecht iets pittiger door er 1 gehakte groene peper en 2 eetlepels sojasaus aan toe te voegen. Roer 200 ml kookroom of kokosmelk door het gerecht voor een smeuïge saus.

Wijntip

Zo’n geurig gerecht vraagt om een aromatische wijn als een droge Muscat d’Alsace.

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Gamba

De gamba is een veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba

Gamba

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.