Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 prei
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 el kervel, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el zonnebloemolie
  • 5 eieren
  • 2 dl crème fraîche of slagroom
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 g geraspte belegen boerenkaas
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukken. Snijd de paprika’s in stukjes. Snijd de prei en lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de paprika met prei, lente-ui, kervel en peterselie.
  2. Vet een ovenschaal in en schep hierin de helft van het groentemengsel met daarop de kabeljauw. Verdeel de rest van de groente erover.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper, zout en kerriepoeder. Giet het eimengsel over de visschotel en verdeel de geraspte kaas erover.
  4. Zet de schaal 35-40 minuten in het midden van de oven totdat het gerecht goudbruin en gaar is. Dek de schaal af als de bovenkant te donker wordt met aluminiumfolie of bakfolie waarin gaatjes geprikt zijn.

Lekker met gebakken aardappeltjes of een lichte frisse salade.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.