Ingrediënten

  • 4 rolmopsen uit pot
  • 400 g knolselderij, in juliennereepjes
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el mayonaise
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 3 eetlepels bieslook, in stukjes van 1 cm
  • 1 kleine krop eikenbladsla

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Besprenkel de selderijreepjes met 1 eetlepel citroensap en blancheer ze 1-2 minuten in een pan met ruim kokend water.
  2. Spoel de reepjes in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Roer in een kom de mayonaise en yoghurt met de kerriepoeder, gembersiroop en 1 eetlepel citroensap tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Schep de knolselderij en 2 eetlepels bieslook erdoor en laat de salade een kwartier staan. Laat de rolmopsen in een vergiet uitlekken. Was de slabladeren en maak ze droog.
  4. Verdeel de sla over borden en schep de knolselderijsalade erop. Leg de rolmopsen in het midden van de knolselderij en strooi de rest van het bieslook erover.
Bron
uit: kookboek "Over Vis & Vis"

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.