Ingrediënten

  • 200 g gerookte paling
  • 1 krop eikenbladsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 limoen
  • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 4 el halvanaise of yoghurt
  • 1 el verse basilicum, gehakt
  • peper, versgemalen

Bereiding

  1. Snijd de paling in schuine stukken van 4 cm.
  2. Was de slabladeren en maak ze droog in een slacentrifuge, scheur de slablaadjes wat kleiner.
  3. Snijd 4 grote radijsjes, niet helemaal door, in 8 plakjes. Leg ze in ijskoud water met 1 theelepel zout zodat ze als een bloemetje opengaan. Snijd de rest van de radijsjes in dunne plakjes.
  4. Rasp van de limoen 1 theelepel groene schil, pers ½ limoen en snijd de andere helft in plakjes.
  5. Verdeel de sla over borden of een schaal. Leg daarop de paling, plakjes radijs en bosui.
  6. Meng olijfolie, limoensap en rasp, honing, halvanaise, basilicum en peper tot een dressing. Schenk deze over de paling. Garneer met plakjes limoen en radijsbloemen. Serveer er geroosterd brood bij.

 

Wijntip

Bij gerookte vis komt een frisse, houtgelagerde Chardonnay tot zijn recht. Bijvoorbeeld één uit Zuid-Afrika.

 

Paling

Paling is een straalvinnige vis die behoort tot de familie echte palingen (Anguillidae). De soort is een trekvis, die zowel in zoet- als zoutwater leeft.

Alles over Paling

Paling

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
200 kcal
/
838 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
14.50 g.