Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 2 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 75-100 ml witte wijn
  • ---
  • Voor de vulling:
  • 2 blikjes rode zalm op olie (185 g)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 1 gele paprika, in dunne reepjes
  • ½ el pittige paprikapoeder
  • 2 el verse oregano, fijngehakt
  • zout, versgemalen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem in een kom met 1 theelepel zout, 1 ei, de olijfolie en wijn al roerend tot een samenhangend deeg. Kneed het deeg door tot het soepel is en laat het afgedekt rusten.
  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en schep de ui en paprika met de paprikapoeder en zout naar smaak erdoor. Smoor de paprika afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  3. Laat de zalm in een zeef uitlekken, verwijder de velletjes. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak een voor een uit tot dunne ronde lappen met een doorsnede van 15 cm.
  4. Strijk de gesmoorde paprika over het deeg uit. Verdeel de zalm over een helft van de deeglappen. Strooi de oregano met wat zout en peper erover. Vouw de andere deeghelft over de zalm en druk de rand tussen duim en wijsvinger dicht.
  5. Leg de empanada’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei. Bak ze een richel onder het midden in de oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar. Laat de empanada’s minstens een kwartier rusten voordat u ze aansnijdt.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.